Rockekonserter og turneringer

Å turnere er en viktig del av det å være med i et band, og et av høydepunktene for både medlemmer og fans. På grunn av ulovlig fil-deling av musikk på nett var hyppigere konserter og turneringer noe flere store band satte i gang med for noen år siden, slik at de ikke skulle gå i underskudd. Kanskje er det takket være dette at vi har kunnet oppleve internasjonale legender som Deep Purple, Bruce Springsteen og Muse flere steder i landet?

Noe alle setter pris på

Turneringer er kjekt for alle involverte, ikke bare for artister og tilhørere, men også arrangører og lokal presse. Nye band kan neppe forvente seg mye betaling på sine første konserter, og de første turneringene blir neppe like glamorøse som det de store legendene kan vente seg. I begynnelsen opptrer som regel flere band på samme scene, og kanskje får de 15 minutter hver.

Noen gratis øl i baren senere kan muligens forventes. Det er en lang vei mellom dette stadiet og det å selge ut store arenaer som Budokan, Royal Albert Hall eller Valle Hovin i Oslo for den saks skyld. Som nyetablert band kan dere heller ikke vente hvor lenge dere vil med å komme i gang med konserten, fordi folk vil vente uansett. Mange av de største bandene i verden har hatt en tendens til å vente til ut på natten før de har valgt å starte showet.

Selv om musikken og måten vi lytter til den på utvikler seg med tiden, er konserter i stor grad umiskjennelige fra tidligere tider. Spesielt når det kommer til rockeband. Her er det fremdeles stagediving, crowdsurfing, og headbanging, spilling på knærne med gitaren bak hodet, kasting av plagg og knipsing av plektre ut til publikum, og mye mer. Rockens klassiske mønstre lever i beste velgående gjennom konserter og turneringer.