Bygg bandet opp fra bunnen av

Kanskje er ditt brennende ønske om å bli rockestjerne en ny impuls du har fått, til tross for at du helt mangler erfaring. I så fall kan det bare gå en vei! Det er et godt stykke fra garasjeband til internasjonal berømmelse og utsolgte konserter, men du kan nå langt med stå-på-vilje og tålmodighet.

Skal du starte et band fra scratch, gjelder det å finne medlemmer som er like engasjerte som deg selv. Medlemmer som ikke gidder dukke opp på øvinger har du ikke bruk for, uansett hvor musikalsk begavet de måtte være. Instrumentet du skal lære deg, hva enn det er, bør du øve på daglig. Spesielt i begynnelsen gjelder det å ha tålmodighet og være innforstått med at det tar tid å bli god.

Øvelse gjør mester

Se til at de andre medlemmene er like flittige når det kommer til øving på egen hånd som deg selv. Her må du gå foran som et godt eksempel; hvis ikke du selv gidder å gi alt, inspireres heller ikke de andre til å gjøre det. Når dere etter hvert klarer å bli samspilte, gjelder det å komme fort i gang med å skrive egne låter. Det er dette som gjør folk interesserte.

I dag er det ikke vanskelig å få spilt inn låter selv, takket være Internettet. Spill inn låtene du og gruppa har laget, og spør nære venner hva de synes om dem. Her gjelder det å være åpen for kritikk, slik at dere eventuelt kan lage bedre versjoner av låtene i fremtiden. Når endringer er gjort etter nære venners formaninger, kan låtene vises fram til et noe større publikum.

Klarer dere å knytte nettverket i det lokale musikkmiljøet der dere bor, er dette den rette inngangsportalen for å få lov til å spille live. Når dere begynner å få lov til å opptre, har dere tatt de første famlende skrittene. Nå gjelder det å gjøre seg bemerket.