Band det er verdt å få med seg

Rock ‘n’ roll er på ingen måte på vei til å dø ut, selv om nedgangsprofetiske stemmer vil hevde det. Her til lands har vi mange lovende grupper på vei opp, og som vil være å se på rockefestivaler i tiden fremover. Ofte er det de som er tro mot hardrockens røtter på 60- og 70-tallet som gjør det bra, ettersom disse tiårene er det mange rockere som lengter tilbake til – enten de levde på den tiden eller ikke.

Wildnite

Dersom du er glad i hardrock bør du sjekke ut Wildnite. Låtene deres har tydelig inspirasjonfra band som Led Zeppelin, Mötley Crüe og Dokken. De har turnert Skandinavia og Europa, og i 2018 fikk vi gleden av det første albumet deres med samme navn som gruppa. I våren 2020 kommer det andre albumet ut, og i skrivende stund kan vi bare undre oss over om den vanskelige andreplaten vil leve opp til forventningene.

Spidergawd

Denne gruppa fra Trondheim har holdt på siden 2013, og først i 2019 ble de av Dagbladet døpt til «Norges beste rockeband». Selv om dette er en uoffisiell tittel, er det likevel en stor bragd å få – i tillegg har det hjulpet på bandets image og popularitet. Spidergawd spiller hardrock med klar 70- og 80-talls inspirasjon, og du vil kunne se dem live på Norway Rock Festival i 2020.

Musikken fra band som disse passer fint å ha i bakgrunnen når du holder på med andre ting, som når du er på Spin Palace mobil kasino for å håve inn gevinster. Tunge gitarriff, raske trommerytmer, høy energi og engasjerende vokal passer fint å ha i bakgrunnen når du spiller på populære automater som Mega Moolah, Thunderstruck II og Mermaids Millions. Her er det spill for enhver smak, og det hjelper at alt er på norsk. Hør «Rippin’ it up» av Wildnite, så skal du se at den catchy rytmen lett vil bite på deg.